Bådtype polo

Kajakpolo i Holbæk Kajak Klub

Holbæk kajakpolo tog sin spæde start i vinterhalvåret 2006 og har siden været aktiv aktør på Kajakpolo Danmark. Vi deltager i DK turneringer og Østturneringer, samt lejlighedsvis regattaer og andre stævner.

Vi har spillet i alt fra første division til tredje division og flere gange har vi vundet den pågældende division vi har haft spillet i.

Kajakpolo er en holdsport, med elementer af aggressivitet, udholdenhed, kontakt og dynamik. Den kræver boldtække, mod og utrolig god kondi.

Der må maks. være otte mand på hvert hold til en kamp, hvoraf fem af disse spillere må befinde sig på banen samtidig. Polospillet går, som alle andre polospil, i sin enkelthed ud på, at få en bold skudt i mål.

I kajakpolo er målet placeret 2 meter over vandet og måler 1 meter i højden og 1,5 meter i bredden. Kampene spilles typisk af to halvlege á 10 minutter, med en pause mellem halvlegene på 3 minutter. Spillet foregår, som også navnet svært antyder, fra kajakker. Kajakkerne er specielt designet til lige netop dette spil, og benævnes polokajakker.

Polokajakker er relative små, et sted mellem 2,1 meter og 3,1 meter, dog typisk ca 3 meter. Kajakkernes konstruktion gør dem utrolig adrætte og håndterbare, hvilket naturligvis er en forudsætning for, at kunne manøvrere sig hurtigt og sikkert rundt på banen. Bolden må spilles både ved brug af hænderne og med pagajen. Du kan se DKF’s oversættelse af de internationale ICF regler på linket her.

 

Holbæk kajakpolo’s værdigrundlag

Kajakpolo er en sportsaktivitet og bliver dyrket intensivt, professionelt og målrettet.

Vælger man at blive en del af dette, så vælger man samtidig at dyrke en sport, med masser af hård træning. Træningen er en nødvendig faktor for at opnå de færdigheder og kvaliteter som skal til for at kunne leve op til vores målsætning.

Holbæk Kajakpolo’s målsætning er, at gøre sig gældende i de nationale turneringer og blive en bastion inden for dansk kajakpolosport. Det er vores intention, at Holbæk på sigt, gennem seriøst og målrettet træning, skal blive hjemsted for et ligahold, hvor også internationale turneringer skal prioriteres.

Kort fortalt, hvis man er til hård træning, bunker af sved, byger af vand, ømme muskler og bjerge af oplevelser, så har man fundet sin rette hylde her.

 

Hvad behøver jeg?

Vi har alt det udstyr du skal bruge til at starte med, polokajak, pagaj, spraydeck mm. Det eneste du skal have er træningstøj af kunstfiber. I ydersæsonen kan det være en fordel med neopren dragt. Du skal nok blive godt guidet her.

 

Hvornår kan jeg begynde?

Du er altid velkommen til at begynde. Du vil blive undervist af dygtige og engageret kajakpolospillere. Det bedste er hvis du lige i forvejen træffer aftale med undertegnet, så sørger vi for, at der bliver taget sig godt af dig. Undervisningen er differentieret, så alle kan være med.

Mvh

Jimmy Fonager Justesen

jfj@di-teknik.dk / 24947051